• вентиляции Днепропетровск
 • автономное отопление Днепропетровск
 • монтаж кондиционера Днепропетровск
 • отделочные работы Днепропетровск
 • металлоконструкции Днепропетровск
 • A mestere Mestere

  Hétvégén került megrendezésre Kunszentmiklóson az első Távcéllövő Országos Bajnokság.

  A Magyar Íjász Szövetség (MÍSZ) Történelmi szakágának első ilyen megmérettetése volt, ahol az „Uniconis” Egri Íjász SE kiválósága, a szihalmi Nahóczki Péter is a lővonalhoz állt – majd végül meg is nyerte a versenyt, így innentől a MESTERÍJÁSZ cím büszke birtokosa!

  A cím eléréséhez valóban az íjászat mesterének kell lenni. A versenyszabályzat értelmében, a Mesteríjász cím elnyerésének a feltétele, hogy a MÍSZ történelmi versenyrendszerében egy kültéri, egy terem, valamint egy távcéllövő Országos Bajnokság mindegyikén egy-egy első osztályú minősítést kell elérni két éven belül.
  Péter idén tavasszal a történelmi terem Országos Bajnokságon, illetve tavaly ősszel, a történelmi Országos Bajnokságon is nemcsak hogy az első osztályt lőtte meg, hanem mindkét versenyen Magyar Bajnok lett. Most a távcéllövészetben a különféle távokra (40-60-80-100-120méter) kihelyezett célokon ismét remekelt. A kánikula ellenére - noha elmondása szerint nem tudta a legjobb formáját hozni – sikeresen teljesítette a követelményeket, így lett Mesteríjász.

  Kaján vigyorral szokták Petinek mondani az ellenfelei, hogy neki már nem elég a győzelem, mivel akkor is dobogóra tudna állni egy versenyen, ha íj helyett csak egy kapanyéllel a kezében lőne a többiek ellen… Mert ha íj is van nála, akkor bizony nincs ellenfele. Bőven „kijárt” már neki ez a cím, hiszen a megszámlálhatatlanul sok fényes eredménye mellé tavaly nyáron a történelmi íjászatban egyéniben és csapatban is Világbajnok lett. Ez a Mesteríjász cím – csúnya szóval élve - szinte csak formalitás, hiszen Őt eddig is mesteri íjásznak tartotta mindenki.

  Peti azonban mégsem dől hátra kényelmesen, élvezve a megérdemelt hírnevet. Gőzerővel készül a hazai szervezésű, hamarosan kezdődő HDH-IAA Történelmi Európa Bajnokságra, illetve a szeptemberi, Franciaországban megrendezésre kerülő WA 3D Világbajnokságra. Bízunk abban, hogy mindkét rangos viadalon a dobogó legfelső fokán fogja a Magyar Zászlót a magasba emelni!

 • репортеръ