li>Лечение детского аутизма в клинике Мардалейшвили тут
 • Коррекция аутизма у детей в больнице тут
 • Regionális íjásznap

  Tisztelt Íjászok!

  Mint azt mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk, az íjászat – úgy, mint sport, és úgy, mint hagyományőrzés – igencsak háttérbe van szorítva. Értem ezt a médiában való szereplésre és a köztudatban való részvételre egyaránt.
  Viszont együtt talán tudunk tenni azért, hogy ez megváltozzon, vagy legalábbis elinduljon egy kis változás.
  Ezért a következő kezdeményezést ötlöttük ki a „kollégákkal”: szervezzünk egy REGIONÁLIS ÍJÁSZNAP-ot…
  Mit is jelent ez? 2013.május 10-én, pénteken, 19.00-ko minden íjász feszítse meg az íját!
  Hogy is nézne ez ki a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen... Minden egyesület ezen a napon, ebben az időben jöjjön össze, tartson edzést, vagy csak egyszerűen, álljon össze egy kicsit „lövöldözni”, egyéni íjászok esetében pedig bárhol, bármilyen formában, tetszőleges helyen lőjön egy párat az íjával… Be lehet szervezni erre az időpontra iskolás csoportokat, érdeklődőket, lehet egyfajta „nyílt napot” tartani, lehet lőni kaftánban, melegítőben, farmerben, a visszacsapó íjtól kezdve a csigásíjon át a számszeríjig – egyszóval bármiben és bármivel - a lényeg az, hogy minél többen lőjünk ebben az időpontban. Egy nagyobb létszámra talán a média is fölfigyel – nekünk pedig mindez nem kerül semmibe, csak egy kis ÖSSZEFOGÁSBA. Minél többen, minél többféle íjjal, minél több helyszínen lövünk egyszerre, annál nagyobb figyelmet fogunk kapni. A későbbiekben pedig mindezt országos összefogássá lehetne növelni.
  Magyarul, csináljuk azt, amit amúgy is csinálunk: lőjünk. Csak most egy meghatározott időpontban tegyük mindezt.
  Ennek fényében várom mindazon egyesületek és magánszemélyek jelentkezését, akik az Észak-magyarországi Régióban (Heves-, Nógrád-, B.A.Z. megye) május 10-én, este hét órakor hajlandóak egy közös íjászatra legalább 15 percen keresztül. Kérlek benneteket, hogy a részvételi szándékotokat legkésőbb május 3-áig (péntekig) küldjétek el nekem, hogy propagálni tudjam a létszámot.
  Bizonyítsuk be, hogy tudunk ÖSSZEFOGNI! Együtt minden könnyebb…

  Üdvözlettel: Román Péter

 • алмазная резка almbur.com.ua
 • алмазное сверление www.stenorez.com.ua