li>Лечение детского аутизма в клинике Мардалейшвили тут
 • Коррекция аутизма у детей в больнице тут
 • A célzás (II.)

  String walking... milyen szép szó az olyanoknak, akik előszeretettel használják az idegen kifejezéseket szakzsargonként.
  Egyfajta „misztikum” lengi körül ezt a célzási módot...

  Pedig a magyar fordítása is csaknem olyan fantáziadús:
  húrmértékes célzás.

  Akik ezt a módszert választják, azoknak mindenképp mindhárom ujjal a vessző alatt kell hogy fogják az ideget, valamint egy olyan fixpontot kell találniuk, mellyel az adott távról a cél vesszőhegyes célzással pontosan meg tudják lőni.
  Ha ennél közelebbi távra lövünk, akkor az ideget ennél lentebb, a távolságnak megfelelően 4-5-6-7 milliméterrel lentebb kell fogni. A vessző hegye mindig a célra mutasson!
  Lényeges, hogy a fixpont mindig ugyanott legyen, és így a különböző átfogásoknak köszönhetően mindig pontos lesz a lövés.

  Így, miután ujjainkkal mindig más helyen fogjuk az ideget míg a vessző hegye a célra mutat, a nyílvessző röppályája nagy mértékben különbözni fog.

  Célszerű az „alap” távolságot a lehetőségeinkhez képest a legtávolabbi célhoz hangolni.

  Fontos figyelmeztetés: csak olyan eszköznél használjuk ezt a célzási módot, amely bírja az aszimmetrikus terhelést! Kerüljük a fa középrészt, illetve laminált íjakat, mert ezeket könnyen eltörhetjük.

  A húrmértékes célzást alkalmazó íjász rendkívül pontos lövéseket tud leadni, akár a leglehetetlenebb körülmények között is.

  Egy dolog azonban nélkülözhetetlen ehhez a stílushoz: a lehető legpontosabb távolságbecslés.

  -Román P.-

 • алмазная резка almbur.com.ua
 • алмазное сверление www.stenorez.com.ua