• вентиляции Днепропетровск
 • автономное отопление Днепропетровск
 • монтаж кондиционера Днепропетровск
 • отделочные работы Днепропетровск
 • металлоконструкции Днепропетровск
 • Magunkról

  "...Unicornis, azaz egyszarvú. Mitológiai állatalak. Jelképe a lelki tisztaságnak, a természetfeletti szépséggel párosuló harmóniának, és a zabolázhatatlan erőnek. Eger városának a címerállata..."

  Sportegyesületünk hivatalosan 2007. februárjában jött létre, viszont mint baráti társaság 2006. augusztusától tartjuk egymással a kapcsolatot; közös elhatározásból, közös célok érdekében.
  Elsődleges céljaink között természetesen az volt a legfontosabb, hogy az egyén fejlődése minél jobb legyen a csapat segítségével. A sportág hosszú távú elfogadtatása a térséggel, a város sportéletébe való aktív bekapcsolódás, a tagok versenyeztetése, rendezvények ill. versenyek szervezése mind-mind meghatározó erővel szerepelt az alapítás során.

  Megalakulásunk óta szinte kötelességszerűen versenyzünk. Jobbára a „3D” szakágban vagyunk jelen, de természetesen sportolóink sikerrel vesznek részt a történelmi-, pálya-, terem- és terepíjász versenyeken is, utánpótláskorú növendékeink pedig a diákolimpiákon. A számos siker mindannyiszor nagy húzóerővel bír az újonnan hozzánk csatlakozók számára.

  Elhivatottságunkat nagyban tükrözi, hogy számos, a különféle versenyeken megszerzett trófeák, elért minősítési szintek mellé 2007-ben egy „Heves Megye – Év Sportolója” Különdíjat, 2008-ban a „Jó Tanuló – Jó Sportoló”, 2010-ben a posztumusz "A Magyar Íjászatért", 2011-ben "Az Év Íjásza - Utánpótlás kategória" , 2016-ban pedig ismét"Jó Tanuló-Jó Sportoló"díjat sikerült magunkénak tudnunk.
  Kiemelkedő sportteljesítményt elért tagjainkból sincs hiány: itt talán lehetetlen is lenne felsorolni a sok értékesebbnél értékesebb trófeát. Diákolimpiai bajnokok, új országos csúcsok gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt, jópár Magyar Bajnoki cím a különféle szakágakban, Európa-kupa helyezések, Európa Bajnoki érmek, Világbajnoki címek. (a részletes eredménylistákért látogasson el honlapunk "Eredmények" oldalára)
  2008-ban a MÍSZ Utánpótlásfejlesztési Bizottsága egyesületünket választotta arra, hogy képviseljük célkitűzéseiket a régióban (Heves-, Nógrád-, Borsod megye).
  Magabiztos, a térség utánpótlását nagyban meghatározó példaértékű magatartással és összetartással visszük előre az íjászat hírnevét – mind a térségben, mind országos szinten.

  Edzéseink komplex edzéstervvel, folyamatos felügyelettel és a legnagyobb jókedvvel zajlanak.
  A foglalkozásoknak az egri Eszterházy Károly Gyakorolóiskola(a volt 4-es iskola - Eger, Bartók Béla tér 4.)ad otthont, ahol rendezett körülmények között a tornateremben, illetve jó idő esetén az udvaron folyik a munka. A heti két alkalommal történő gyakorlásokon (szerda, péntek) minden korosztály megfelelően tud gyakorolni.
  Az utánpótláskorú sportolók edzése heti kétszer egy óra időtartamban történik: szerdán 17.30-tól 18.30-ig, illetve pénteken 17.30-tól 18.30-ig.
  A felnőtteknek szerdán 17.30-tól 19.30-ig, illetve pénteken 17.30-tól 19.30-ig biztosítjuk a felkészülés lehetőségét.
  Instruktoraink rendszeresen részt vesznek különböző szemináriumokon, szakmai megbeszéléseken, tájékoztatókon.
  Mind a régióban, mind az ország egyéb területén keressük a sporttársakkal a megfelelő sporszakmai viszonyt, ezáltal is biztosítva tudásunk gyarapodását.

  Az utánpótláskorú sportolóinkat a Magyar Íjász Szövetség regisztrált instruktorai tanítják meg az íjfeszítés alapjaira, kiknek segítségével már sikerült nem egy nagyszerű eredményt, valamint Magyar Bajnoki, Európa Bajnoki, és Világbajnoki címet elérnie a gyermekeknek.

  Ha az íjászatról szeretnél több mindent megtudni, érdekelnek a különféle íjtípusok, azok használatának részletei, a mozgástechnika, a mentáslis- és a fizikai felkészülés, esetleg a témával kapcsolatban bővebb információkra van szükséged, szeretnéd lexikális tudásodat bővíteni, vagy csupán szeretsz olvasni az íjászatról úgy általában, keresd föl honlapunkon az "Íjász Blog"-ot.
  Széleskörű információkat kaphatsz mindenről, ami az íjászattal kapcsolatos, hathatós segítséget nyújthat a mindennapi gyakorlásokhoz.

  Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, vonz az íjászat minden szépsége és nehézsége, gyere, csatlakozz hozzánk bátran!

  Elérhetőségünk :
  "Unicornis" Egri Íjász Sportegyesület
  Levelezési cím: 3300 Eger, II.Rákóczi F. u. 75.
  Román Péter (alelnök): 06-30/303-8420
  e-mail: hunorbudo @ gmail.com

 • репортеръ